Etiketter

søndag 19. september 2010

Høst!

Sensommer eller høst, nydelig er det.  Frisk, klar luft og mye fint å se på. Tromøya ligger ytterst mot havet.  Her vokser mye spennende.


Blomstene takker for seg.


Dette er slåpetorn, rosefamilien.  Busken er nært beslektet med plomme, og er derfor ikke bær, men steinfrukt.  I mai blomstrer busken på bar kvist, ute i rullesteinen, med vakre, hvite blomster.  Senere blir busken grønn, og nå er den blå av bær.  Bærene er sure og "snerpete", men får de en frostnatt på seg, blir de søtere.  Brukes til saft eller vin.


Den vakre krossveden er vanligere enn slåpe.  Mange av dere kjenner denne.  Lilla blader, og bær som ser ut som en blanding av rips og rogn.  Bærene er giftige.

 

Flotte nyper, fulle av c-vitaminer!

 

Einerbærene kjenner vi godt!


Giftig rød fluesopp.  Jeg har stor respekt for sopp.  Tørr ikke å plukke, og jeg har heller ingen kunnskap om sopp. 

4 kommentarer:

 1. Nydelige bilder! Koselig å se alt det fine som vokser i naturen.
  Krossveden, har den hvite blomster? Jeg har noe ved hytta som ligner, men er aldri der på denne tiden og får ikke sett om der er bær. Om våren har den hvite "blomsterkranser", med enda mindre blomster på hver. Nydelig!

  SvarSlett
 2. Flott å se de fine høstbildene - og ekstra moro med interessante bildetekster. Mye jeg ikke visste...

  SvarSlett
 3. Jeg blir aldri lei av aa se hoest bilder/farger hjemmefra. Hoesten er min favoritt aarstid, og det er noe jeg savner her. Selv den kjoeligste aarstiden her er ikke nok til aa faa fram hoestfarger. Nyt denne tiden!

  SvarSlett
 4. Hvor ser der smukt ud, der hvor du bor, Bjørg - tak for fine skønne efterårsbilleder.
  Kh Vivi fra Ærø - udkanten af Danmark

  SvarSlett